Da Manden Bagte Mit Blogindlæg!

mandag den 4. februar 2013


Det var med STORE øjne og ÅBNEN mund jeg løftede låget for den pakke der kom fra Odense Marcipan der indeholdte lækre kageblandinger, mørk chokolade og opskrifter.

Opskrifterne var på fastelavnsboller som de skulle være særligt velegnede til, og jeg stillede derfor kassen med lækkerierne væk, så min kage og chokoladeelskende pack-man familie ikke skulle få fingrene i den… den skulle gemmes til jeg var klar til at bage fastelavnsbollerne.

Men da jeg var nysgerrig (og ungerne plagede) måtte vi da lige prøve chokoladeblandingen OG den mørke chokolade.  Jeg fik hjælp af min store søn, der dog ikke havde fingrekræfter nok til at presse massen ud af posen.






Supernemt, hvis man ellers har muskler nok ;-)
 Lad os bare sige at næste gang kommer de nok i en form!
 De foldede sig dog pænt ud efter bagning ;-)
 Jeg lavede en jordbærcreme som jeg smurte mellem to småkager, som en minilagkage, og smeltede mørk chokolade som pynt. De ser faktisk ikke så lækre ud som de var, for smagen var lækker af chokolade med en snært af marcipan, og fint sprød i skorpen. Jeg var tilfreds, og det hele var klaret på 15 minutter!

'Tilfreds' er nok ikke det rette ord der beskriver min sindstilstand da jeg kom hjem fra træning dagen efter og dette syn mødte mig:
 MANDEN HAVDE BAGT MIT BLOGINDLÆG OG ÆDT DET! Dette var de sørgelige rester: en skål med kokostoppe og en skål med kransekager - hvis man skulle betegne dem ud fra smagen i hvert fald. Jamen jeg HAVDE da allerede bagt til det indlæg, havde jeg ikke?! (Chokoladekagerne) og ungerne havde gæster så var det jo så dejligt nemt! Kager på 10 minutter! Ja mon ikke! ;-)


 Jeg havde nu EN pose kransekagedej tilbage som jeg vogtede med mit liv, for den skulle jo bruges til FASTELAVNSBOLLER - det var jo det der var meningen med det hele! 

Jeg brugte opskriften FASTELAVNSBOLLER MED KRANSEKAGE som du finder på Odense Marcipans hjemmeside, blandt et hav af lækre og inspirerende opskrifter. 
Jeg fulgte den ret slavisk og startede med grunddejen. Den skulle være fast og elsatisk, men fast var den ikke så meget for at blive, så jeg endte med at sætte bollerne med to skeer, og håbe på at de rettede sig ud ved havning og bagning. 
 Efter lang hævetid kommer vi til det sjove, nemlig at fylde bollerne. Jeg lavede en fordybning i hver bolle og så var det bare at trykke kransekagemassen ud i hullerne med tyllen der allerede sidder i posen. Kransekagemassen var nemmere at få ud en chokolademassen, men jeg tror at det er et spørgsmål om at dejen har stuetemperatur.
 Massen fyldes i bollerne - dejlig nemt.
Klar til bagning
Så fine blev de. På dette tidpunkt kom teenagedatteren hjem og nuppede en fra bageristen. Hendes kommentar var: Orh ja, de smager bare HERRE NICE! (Større kompliment findes vist ikke på teenageskalaen;-) 
 Der var lige en lille klat dej tilbage til at lave en lille kransekage
Jeg kunne havde lagt den i en form og fyldt bær ovenpå - der er mange muligheder
 Mørk smeltet chokolade på toppen -  og voila - klar til fastelavn!
Bollerne skulle bare lige bestå en streng kvalitetskontrol  - Den meget kræsne Victor godkender bagværket!
  En fin kage skal have en fin tallerken, synes William. 
Disse tallerkner er en gave fra Frk. Jensen, som jeg gav en pose med kokosdrøm som hun skulle forsøge sig med. Jeg havde bedt hende om at lave fastelavnsboller med dem og lovede at sende en opskrift på dem.
Desværre kunne hun heller ikke vente med at prøve, og derfor lignede hendes resultat  min mands til forveksling! Til gengæld havde hun haft massen på køl, som gjorde den fuldstændig umulig at arbejde med, og lad mig bare sige at det ikke var de bedste anbefalinger jeg fik derfra!
 Alt i alt har JEG haft gode erfaringer med kageblandingerne fra Odense Marcipan. Ulemperne ved poserne er dog at de indeholder ret små portioner og at massen kan være svær at få ud, hvilket kan betyde spild.
 Jeg synes klart at kageblandingerne er bedst som en kombination med andet bagværk, som med chokoladekagerne med cremefyld eller som fyld i andet bagværk. 
Den mørke chokolade er fantastisk, og jeg må tilstå at halvdelen var væk iden jeg overhovedet kom i gang med at bage.

 Du kan stadig nå at lade dig inspirere og bage nemme, lækre fastelavsboller! Tag et kig HER
:-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

1000 tak for din kommentar! :-)